Language
airports

Letališče Zagreb

Odkrij Letališče Zagreb

Mednarodno letališče Zagreb je največje in najprometnejše mednarodno letališče na Hrvaškem. Leži 10 km jugovzhodno od glavne avtobusne postaje v Zagrebu. Privabi približno 3 milijone potnikov na leto.

Avtobusne povezave do zagrebškega letališča

Poti Čas potovanja
Ljubljana – letališče Zagreb – Ljubljana 02.35
Novo mesto – letališče Zagreb – Novo mesto 01:20

Zamuda leta

Lahko pride do zamud ali sprememb poletov in običajno ne moreš narediti nič glede svojih nadaljnjih prevozov. Vedno imaš na voljo naš klicni center na številki +386 1 431 7777. Pomagali ti bomo, da boš prišel domov ali do svojega hotela.

Če obtičiš na letališču v Zagrebu, medtem ko čakaš na svoj odhodni polet, si oglej njihov zemljevid terminalov , na katerem lahko najdeš najbližjo kavarno, trgovino ali prodajalno letalskih vozovnic, da se boš lažje znašel.

Na letališču

Storitve

Zagrebško letališče ima nekaj prijetnih kavarn, v katerih lahko kaj spiješ ali prigrizneš, predvsem pa sedeš, medtem ko čakaš na svoj let. Lahko tudi kaj kupiš, saj imaš na voljo brezcarinsko prodajalno. Letališče Zagreb ponuja tudi brezplačen brezžični internet, dnevni prostor za potnike v poslovnem razredu, prvo pomoč, bankomat, menjalnico ter oddelek za izgubljene in najdene predmete.

Varnost

Varnostne službe na evropskih letališčih morda res niso tako stroge kot v ZDA, vendar ne pozabi, da je letališče v Zagrebu zelo obremenjeno mednarodno letališče, zato so vrste za varnostne preglede lahko zelo dolge. Letalske družbe imajo svoja pravila glede prtljage, toda ne pozabi, da so nekatera pravila univerzalna. Ne skušaj se vkrcati na letalo z neprimerno količino tekočine (več kot 100 ml) ali ostrimi predmeti v ročni prtljagi, saj boš ob svojo pijačo, poleg tega pa te bodo zadržali v vrsti, v najslabšem primeru pa boš moral situacijo razložiti varnostnemu letališkemu osebju, ki ima polne roke dela.

Čas prihoda na letališče

Za vse mednarodne polete z zagrebškega letališča se moraš prijaviti vsaj 2 uri pred vzletom. Če letalska družba, s katero potuješ, omogoča spletno prijavo za let, boš prihranil čas, ki bi ga sicer porabil v čakalni vrsti, toda vseeno je bolje priti na letališče prej in popiti kavo kot hiteti čez letališče, da bi ujel let.

Pogosta vprašanja

Ali lahko svojo vozovnico do zagrebškega letališča kupim pri vozniku družbe Nomago Intercity?

Lahko, toda upoštevati morate možnost, da bo avtobus do letališča že poln, ko pride do vaše postaje. Toplo vam priporočamo, da svoje vozovnice kupite vnaprej in rezervirate svoje sedeže. Lahko tudi prenesete mobilno aplikacijo Nomago in svoje vozovnice kupite prek nje, ter se tako izognete tiskanju in hranjenju fizičnih vozovnic (poskrbite, da vaš telefon ob vkrcanju ne bo imel prazne baterije).

Kaj se zgodi v primeru odpovedi poleta, če sem že kupil vozovnice do letališča?

Vaša letalska družba ali potovalno zavarovanje (če ga imate) vam bosta morda povrnila stroške nakupa vozovnic. Pred nakupom vozovnice se posvetujte s svojo letalsko družbo in/ali zavarovalnico.

Odpravljam se na letališče. Kako naj pridem do tja?

Vedno skušaj priti z avtobusom, ki bo na letališče prispel vsaj 2,5 ure pred poletom. Avtoceste, ki vodijo mimo letališča v Zagrebu, so zelo prometne in zgoščen promet lahko povzroči zamudo na cesti.

Imam drugo vprašanje ali težavo glede svojega prevoza.

Za vsa druga vprašanja, na katera nismo odgovorili, lahko pokličeš naš klicni center na številki +386 1 431 7777 in pomagali ti bomo po najboljših močeh.