Language
airports

Letališče Benetke (VCE) in transferji

Odkrij Letališče Benetke (VCE) in transferji

Beneško letališče je 3.največje letališče v Italiji, s katerega lahko letiš na več kot 120 destinacij. Obišče ga več kot 2,5 milijona potnikov s širšega območja, vključno s Slovenijo.

Bus Routes to Venice Airport

Poti Čas potovanja
Ljubljana – Benetke (VCE) 3 ure 4 minute
Letališče Treviso – Benetke (VCE) 35 minut

Zamude poletov na beneškem letališču

Lahko pride do zamud ali sprememb poletov in običajno ne moreš narediti nič glede svojih nadaljnjih prevozov. Vedno imaš na voljo naš klicni center na številki +386 1 431 7777. Pomagali ti bomo, da boš prišel domov ali do svojega hotela.

Če obtičiš na letališču, medtem ko čakaš na svoj odhodni polet, si oglej njihov zemljevid terminalov, na katerem lahko najdeš najbližjo kavarno, trgovino ali prodajalno letalskih vozovnic, da se boš lažje znašel.

Na letališču

Storitve

Beneško letališče ima nekaj prijetnih kavarn, v katerih lahko kaj spiješ ali prigrizneš, predvsem pa sedeš, medtem ko čakaš na svoj let.

V brezcarinskih prodajalnah lahko najdeš določene izdelke, a ne pričakuj ponudbe, ki jo lahko običajno najdeš na večjih letališčih po svetu. Če običajno na letališču v zadnjem trenutku kupiš darilo za svoje najbližje, si boš zaželel, da bi to storil že prej.

Varnost

Za varnost na evropskih letališčih morda res ni tako strogo poskrbljeno kot v ZDA, toda Beneško letališče je pomembno mednarodno letališče, zato lahko pričakuješ daljše čakalne vrste pri varnostnih pregledih, ko se več letov časovno prekriva. Naj te ne zavede skromna velikost letališkega poslopja. Če boš prišel tik pred vkrcanjem letala, boš verjetno zamudil svoj let.

Letalske družbe imajo svoja pravila glede prtljage, toda ne pozabi, da so nekatera pravila univerzalna. Ne skušaj se vkrcati na letalo s tekočino ali ostrimi predmeti v ročni prtljagi, saj boš ob svojo pijačo, poleg tega pa te bodo zadržali v vrsti, v najslabšem primeru pa boš moral situacijo razložiti varnostnemu letališkemu osebju, ki ima polne roke dela.

Čas prihoda na letališče

Za vse mednarodne polete z beneškega letališča se moraš prijaviti vsaj 2 uri pred vzletom. Če letalska družba, s katero potuješ, omogoča spletno prijavo za let, boš prihranil čas, ki bi ga sicer porabil v čakalni vrsti, toda vseeno je bolje priti na letališče prej in popiti italijansko kavo kot hiteti, da bi ujel let.

Pomembni kontaktni podatki

Splošne informacije glede prtljage: +39 041 2609222

Splošne informacije glede prtljage: +39 041 2609222

Poslovno središče: +39 041 2698191

Policija (Carabinieri): +39 041 2605770

Okence z informacijami o letih: +39 041 2609260

Parkirišče: +39 041 2603060

DRUGI STIKI

Pogosta vprašanja

Ali lahko svojo vozovnico do beneškega letališča kupim pri vozniku družbe Nomago Intercity?

Lahko, toda upoštevati morate možnost, da bo avtobus do letališča že poln, ko pride do vaše postaje. Toplo vam priporočamo, da svoje vozovnice kupite vnaprej in rezervirate svoje sedeže. Lahko tudi prenesete mobilno aplikacijo Nomago in svoje vozovnice kupite prek nje, ter se tako izognete tiskanju in hranjenju fizičnih vozovnic (poskrbite, da vaš telefon ob vkrcanju ne bo imel prazne baterije).

Kaj se zgodi v primeru odpovedi poleta, če sem že kupil vozovnice do letališča?

Tvoja letalska družba ali potovalno zavarovanje ti bosta morda povrnila stroške nakupa vozovnic.

Odpravljam se na letališče. Kako naj pridem do tja?

Vedno skušaj priti z avtobusom, ki bo na letališče prispel vsaj 3 ure pred poletom. Avtoceste, ki vodijo mimo beneškega letališča, so zelo prometne in pogosto lahko manjša prometna nezgoda povzroči enourno zamudo na cesti. Še vedno ti ostaneta na voljo obvezni 2 uri pred letom.

Imam drugo vprašanje ali težavo glede svojega prevoza.

Vedno lahko pokličeš naš klicni center na številki +386 1 431 7777 in pomagali ti bomo po najboljših močeh.