Language
airports

Letališče Trst (TRS) in transferji

Odkrij Letališče Trst (TRS) in transferji

Letališče, imenovano tudi Ronchi dei-Legionari ali Friuli Venezia-Guilia, nudi lete na 10 destinacij.

Bus routes to Trieste (TRS) Airport

Poti Čas potovanja
Ljubljana (avtobusna postaja) – tržaško letališče (TRS) – Ljubljana (avtobusna postaja) 1 ura 52 minut

Zamude poletov na tržaškem letališču (TRS)

Lahko pride do zamud ali sprememb poletov in običajno ne moreš narediti nič glede svojih nadaljnjih prevozov. Vedno imaš na voljo naš klicni center na številki +386 1 431 7777. Pomagali ti bomo, da boš prišel domov ali do svojega hotela.

Če obtičiš na letališču, medtem ko čakaš na svoj odhodni polet, si oglej njihov zemljevid terminalov , na katerem lahko najdeš najbližjo kavarno, trgovino ali prodajalno letalskih vozovnic, da se boš lažje znašel.

Na letališču

Storitve

Tržaško letališče ima dve kavarni in samopostrežno restavracijo, v katerih lahko kaj spiješ ali prigrizneš, predvsem pa sedeš, medtem ko čakaš na svoj let.

V manjši brezcarinski prodajalni lahko najdeš določene izdelke, a ne pričakuj ponudbe, ki jo lahko običajno najdeš na večjih letališčih po svetu. Če običajno na letališču kupiš darilo za svoje najbližje, boš morda razočaran, da nisi tega storil že prej.

Varnost

Za varnost na evropskih letališčih morda res ni tako strogo poskrbljeno kot v ZDA, toda tržaško letališče je mednarodno letališče, zato lahko pričakuješ daljše čakalne vrste pri varnostnih pregledih, ko se več letov časovno prekriva. Čeprav je manjše letališče, se lahko zgodi, da ob poznem prihodu na kontrolo pred letom zamudiš svoj let.

Letalske družbe imajo svoja pravila glede prtljage, toda ne pozabi, da so nekatera pravila univerzalna. Ne skušaj se vkrcati na letalo s tekočino ali ostrimi predmeti v ročni prtljagi, saj boš ob svojo pijačo, poleg tega pa te bodo zadržali v vrsti, v najslabšem primeru pa boš moral situacijo razložiti varnostnemu letališkemu osebju, ki ima polne roke dela.

Čas prihoda na letališče

Za vse mednarodne polete s tržaškega letališča se moraš prijaviti vsaj 2 uri pred vzletom. Če letalska družba, s katero potuješ, omogoča spletno prijavo za let, boš prihranil čas, ki bi ga sicer porabil v čakalni vrsti, toda vseeno je bolje priti na letališče prej in popiti priznano italijansko kavo kot hiteti, da bi ujel let.

Pomembni kontaktni podatki

Informacije o poletu (samodejno): +39 0481 773224

Najdeni predmeti (samodejno): +39 0481 778050

Splošno letalstvo: +39 0481 773304

Uprava letališča: +39 0481 777438

Tovor: +39 0481 773258

DRUGI UPORABNI STIKI

Pogosta vprašanja

Ali lahko svojo vozovnico do tržaškega letališča kupim pri vozniku družbe Nomago Intercity?

Lahko, toda upoštevati moraš možnost, da bo avtobus do letališča že poln, ko pride do tvoje postaje. Toplo ti priporočamo, da svoje vozovnice kupiš vnaprej in rezerviraš svoje sedeže. Lahko tudi preneseš mobilno aplikacijo Nomago in svoje vozovnice kupiš prek nje, ter se tako izogneš tiskanju in hranjenju fizičnih vozovnic (poskrbi, da tvoj telefon ob vkrcanju ne bo imel prazne baterije).

Kaj se zgodi v primeru odpovedi poleta, če sem že kupil vozovnice do letališča?

Tvoja letalska družba ali potovalno zavarovanje ti bosta povrnila stroške nakupa vozovnic.

Odpravljam se na letališče. Kako naj pridem do tja?

Vedno skušaj priti z avtobusom, ki bo na letališče prispel vsaj 3 ure pred poletom. Avtoceste, ki vodijo mimo beneškega letališča, so zelo prometne in pogosto lahko manjša prometna nezgoda povzroči enourno zamudo na cesti. Še vedno ti ostaneta na voljo obvezni 2 uri pred letom.

Imam drugo vprašanje ali težavo glede svojega prevoza.

Vedno lahko pokličeš naš klicni center na številki +386 1 431 7777 in pomagali ti bomo po najboljših močeh.