Language
Destinacije

Maribor

Obišči dom najstarejše vinske trte na svetu

Odkrij Maribor

Maribor je drugo največje slovensko mesto in največje mesto na Štajerskem. Leta 2012 je bil izbran za evropsko prestolnico kulture.

Kaj početi

Hiša stare trte

V središču Maribora lahko najdeš Hišo stare trte, kjer je doma najstarejša vinska trta na svetu. Stara je več kot 400 let in je v Guinnessovi knjigi rekordov navedena kot najstarejša še rodovitna vinska trta na svetu. V današnjem času na njej obrodi samo od 35 do 55 kg grozdja, zato je njeno vino zelo dragoceno in na voljo samo kot prestižno darilo.

Grič Piramida

In the 12th century, Maribor Castle was built on this hill with an altitude of 382 meters overlooking the city. Though the Castle was ruined in 1790, the original floorplan can still be seen. A pleasant half an hour stroll through the hillside vineyards will lead you on top of the hill. Enjoying the view from the Pyramid Hill is one of the top things to do in Maribor today. Don’t forget to bring your binocular!

Lent

Lent je najstarejši in najbolj znan del Maribora, ki je bil nekdaj živahno trgovsko pristanišče. Danes je priljubljeno zbirališče, saj je kot nalašč za sprehod ob Dravi, začetek kolesarskega izleta ali degustacijo lokalnih vin. V poletnih mesecih tukaj poteka festival Lent.

Smučišče Mariborsko Pohorje

Čudovito smučišče, popolno za zimske in poletne počitnice. Odpravi se na pohod do vrha ali pa se zapelji z žičnico in uživaj v spektakularnem razgledu na Maribor. Če si v zimskih mesecih kje v bližini, si lahko ogledaš smučarsko tekmovanje Zlata lisica in doživiš nepozabno vzdušje.

  

Najboljše restavracije

Maribor has a wide variety of restaurants, so you’ll without doubt find something for yourself. If you want to enjoy a brunch in a nice atmosphere, visit Nana. Meat lovers will enjoy at Jack & Joe steak and burger place, while Restavracija Sedem offers local and international dishes with options for vegetarians and vegans as well.

  

Najboljša prenočišča

Maribor nudi pestro ponudbo nastanitev, kot so družinski hoteli, hostli ali družinska gostišča.

Hostel

Mladinski hostel UNI v središču mesta je odlično izhodišče za odkrivanje glavnih turističnih znamenitosti. Polet tega so v bližini številne priljubljene restavracije in trgovine. V sobah je na voljo brezplačna internetna povezava in lastna kopalnica s sušilnikom za lase, na voljo je pa tudi manjša skupna kuhinja.

MORE ON HOSTEL

Prenočišča z zajtrkom

Rooms Klampfer so od mariborskega mestnega središča oddaljene 3,5 km. Tam lahko v prenočiš v udobnih sobah s klimatsko napravo, brezplačnim brezžičnim internetom, parkirnim prostorom in minibarom.

MORE ON B&B

Hotel

Hotel City ponuja spektakularne razgled na Pohorje in Dravo. Vse sobe imajo klimatsko napravo in zvočno izolacijo. Imajo tudi satelitsko televizijo in minibar. V hotelu je tudi hitra polnilna postaja za električna vozila.

MORE ON HOTEL

   

   

Prevoz po mestu

Do Maribora lahko prideš z našim InterCity avtobusom ali drugim prevoznim sredstvom. Ko boš tam, pa s potovanjem po mestu ne boš imel težav. Ker je vse relativno blizu, je hoja najboljša rešitev za raziskovanje mestnega središča. Če želiš priti na drug konec mesta ali predmestje, uporabi mestni avtobusni prevoz, ki je poceni in pogosto na voljo. Če se odpraviš na pot zunaj avtobusnega omrežja, se zapelji s taksijem. Če načrtuješ obisk drugih slovenskih mest, premisli o najemu avtomobila.