Language
airports

Letališče Ljubljana (LJU) in transferji

Odkrij Letališče Ljubljana (LJU) in transferji

Ljubljansko letališče se nahaja približno 20 km severno od Ljubljane. Letališče, ki je bilo nekoč znano kot letališče Brnik, so nedavno preimenovali v letališče Jožeta Pučnika, po sodobnem slovenskem državniku.
Izbiraš lahko med več kot 260 leti na teden na 27 evropskih destinacij, ki jih nudi 12 rednih letalskih linij.

Bus routes to Ljubljana Airport

Poti Čas potovanja
Ljubljana (avtobusna postaja) – letališče Ljubljana – Ljubljana (avtobusna postaja) 40 minut

Zamude letov na ljubljanskem letališču

Leti lahko zamujajo ali pa so spremenjeni na katerem koli letališču in ljubljansko letališče ni nobena izjema. Običajno ne moreš storiti nič glede nadaljnjih prevozov. Vedno imaš na voljo naš klicni center na številki +386 1 431 7777. Pomagali ti bomo, da boš prišel domov ali do svojega hotela.

Če obtičiš na letališču, medtem ko čakaš na svoj odhodni polet, si na interaktivnem zemljevidu oglej, kaj je na voljo. Na njem lahko najdeš najbližjo kavarno, trgovino ali prodajalno letalskih vozovnic, da se boš lažje znašel.

Na letališču

Storitve

V odhodni hali ljubljanskega letališča najdeš kavarno, kjer ti postrežejo z rogljički, sendviči in picami, obenem pa imaš zadnjo priložnost, da poskusiš znano slovensko “gibanico” ali točeno pivo Union. Na voljo imaš tudi prodajalno s spominki, menjalnico, restavracijo, samopostrežno restavracijo in bar.

V mednarodni coni lahko najdeš brezcarinske prodajalne s ponudbo alkoholnih pijač, domačih in tujih vin, tobačnih izdelkov, kozmetike ipd. Potniki v poslovnem razredu imajo dostop do samopostrežnega bara (brezplačnih prigrizkov in pijač), slovenskih in tujih časopisov, televizije, telefona, telefaksa, interneta in zaslonov s točnimi informacijami o odhodih.

Varnost

Varnostna služba na evropskih letališčih morda ni tako stroga kot v ZDA, vendar je treba opraviti kontrolo in potnikom vedno svetujemo, da pridejo na letališče pravočasno, da lahko v miru opravijo varnostne preglede brez bojazni, da bi zamudili let.

Čas prihoda na letališče

Za vse mednarodne polete z ljubljanskega letališča se prijavi vsaj 2 uri pred predvidenim časom poleta. Za let se lahko prijaviš do 20 minut pred odhodom.

Pomembni kontaktni podatki

Telefon: +386 (0)4 20 61 000

Informacije o potnikih: +386 (0)4 20 61 981

E-pošta: info@lju-airport.si

Pogosta vprašanja

Ali lahko svojo vozovnico do ljubljanskega letališča kupim pri vozniku družbe Nomago Intercity?

Lahko, toda upoštevati moraš možnost, da bo avtobus že poln, ko pride do tvoje postaje, in ti voznik ne bo mogel prodati vozovnice. Toplo ti priporočamo, da svoje vozovnice kupiš vnaprej in rezerviraš svoje sedeže. Lahko tudi preneseš mobilno aplikacijo Nomago in svoje vozovnice kupiš prek nje, ter se tako izogneš tiskanju in hranjenju fizičnih vozovnic (poskrbi, da tvoj telefon ob vkrcanju ne bo imel prazne baterije).

Kaj se zgodi v primeru odpovedi poleta, če sem že kupil vozovnice do letališča?

Tvoja letalska družba ali potovalno zavarovanje ti bosta morda povrnila stroške nakupa vozovnic. Pri letalski družbi in/ali zavarovalnici se pozanimaj, ali zavarovalnica krije vračilo stroškov.

Odpravljam se na letališče. Kako naj pridem do tja?

Vedno skušaj priti z avtobusom, ki bo na letališče prispel vsaj 2,5 ure pred poletom. V tem primeru bodo upoštevane vse morebitne zamude in na letališče boš prispel vsaj 2 uri pred poletom.

Imam drugo vprašanje ali težavo glede svojega prevoza.

Za vsa druga vprašanja lahko pokličeš naš klicni center na številki +386 1 431 7777 in pomagali ti bomo po najboljših močeh.