Language
airports

Letališče Frankfurt (FRA) in transferji

Odkrij Letališče Frankfurt (FRA) in transferji

Letališče v Frankfurtu je četrto največje evropsko letališče in največje letališče v Nemčiji, ki nudi lete na več kot 275 destinacij v 111 državah. Privabi približno 11 milijonov potnikov.

Bus routes to Frankfurt Airport

Poti Čas potovanja
Frankfurt – LET Frankfurt – Frankfurt 30 minut
Mannheim – LET Frankfurt – Mannheim 1 ura

Zamude letov na frankfurtskem letališču

Leti lahko zamujajo ali pa so spremenjeni na katerem koli letališču in frankfurtsko letališče ni nobena izjema. Običajno ne moreš storiti nič glede nadaljnjih prevozov. Vedno imaš na voljo naš klicni center na številki +386 1 431 7777. Pomagali ti bomo, da boš prišel domov ali do svojega hotela.

Če obtičiš na letališču, medtem ko čakaš na svoj odhodni polet, si oglej njihov zemljevid terminalov, na katerem lahko najdeš najbližjo kavarno, trgovino ali prodajalno letalskih vozovnic, da se boš lažje znašel.

Na letališču

Storitve

Frankfurtsko letališče ni samo eno najbolj obremenjenih, ampak tudi eno največjih letališč na svetu. Na njem imaš na voljo velik izbor kavarn, barov in restavracij, kjer lahko uživaš med čakanjem na let. Na letališču lahko kupiš tudi resnično zanimive izdelke ali pa se ustaviš v brezcarinski trgovini.

Varnost

Varnostne službe na evropskih letališčih morda res niso tako stroge kot v ZDA, vendar ne pozabi, da je frankfurtsko letališče eno najbolj obremenjenih letališč na svetu, zato so vrste za varnostne preglede lahko zelo dolge. Če se želiš izogniti neprijetnim in stresnim situacijam, poskusi priti vsaj 2,5 ure pred odhodom. Letalske družbe imajo svoja pravila glede prtljage, toda ne pozabi, da so nekatera pravila univerzalna. Na letalo ne poskušaj vnašati tekočin ali ostrih predmetov. Zaradi tega boš zgolj izgubil pijačo, boš zadržan v vrsti ali pa boš moral situacijo razložiti varnostnemu letališkemu osebju, ki ima vedno polne roke dela.

Čas prihoda na letališče

Priporočamo, da na letališče prideš vsaj 2,5 ure pred odhodom.

Pomembni kontaktni podatki

Načrti letov in urniki: +49 (0) 180 – 6 372 4636

Širitev letališča: +49 (0) 800 – 234 5679

Oddelek za izgubljene in najdene predmete: +49 (0) 69 690 – 66359

DRUGI STIKI

Pogosta vprašanja

Ali lahko svojo vozovnico do frankfurtskega letališča kupim pri vozniku družbe Nomago Intercity?

Lahko, toda upoštevati moraš možnost, da bo avtobus do letališča že poln, ko pride do tvoje postaje. Toplo ti priporočamo, da svoje vozovnice kupiš vnaprej in rezerviraš svoje sedeže. Lahko tudi preneseš mobilno aplikacijo Nomago in svoje vozovnice kupiš prek nje, ter se tako izogneš tiskanju in hranjenju fizičnih vozovnic (poskrbi, da tvoj telefon ob vkrcanju ne bo imel prazne baterije).

Kaj se zgodi v primeru odpovedi poleta, če sem že kupil vozovnice do letališča?

Tvoja letalska družba ali potovalno zavarovanje (če ga imaš) ti bosta morda povrnila stroške nakupa vozovnic. Pred nakupom vozovnice se posvetuj s svojo letalsko družbo in/ali zavarovalnico.

Odpravljam se na letališče. Kako naj pridem do tja?

Vedno skušaj priti z avtobusom, ki bo na letališče prispel vsaj 3,5 ure pred poletom. Avtoceste, ki vodijo na frankfurtsko letališče, so skoraj vedno zelo prometne in pogosto lahko manjša prometna nezgoda povzroči enourno zamudo na cesti. Še vedno ti ostane na voljo obvezne 2,5 ure pred letom.

Imam drugo vprašanje ali težavo glede svojega prevoza.

Če imaš kakršno koli vprašanje, lahko pokličeš naš klicni center na številki +386 1 431 7777 in pomagali ti bomo po najboljših močeh.