Language

Pomoč in nasveti

Vse, kar te zanima o Nomago InterCityju

Kakšne so omejitve glede prtljage?

Kakšne so omejitve glede prtljage?

Ko potujete z nami, vam nikoli ne bo treba puščati stvari doma zaradi omejitev prevoznika. Zavedamo se, kako pomembno je, da imate s seboj na potovanju vse, kar potrebujete, zato so naši pravilniki glede prtljage velikodušni, kolikor je mogoče.

Prtljaga, ki je vključena v ceno vozovnice

Količina prtljage je odvisna od razreda sedeža. V ceno vozovnice je že vključeno naslednje:

Ekonomski razred in razred za družine in prijatelje: pri sebi imaš lahko en kos ročne prtljage (ki ne sme presegati teže 10 kg in dimenzij 42x30x18 cm), večji kos prtljage (največ 30 kg in dimenzij 80x50x30) pa lahko shraniš v prostoru za prtljago.

Premium razred: v avtobus lahko s seboj vzamete en kos ročne prtljage (največ 10 kg in 42x30x18 cm), dva večja kosa (največ 30 kg in 80x50x30 cm) pa lahko oddate v prtljažnik.

Dodatna prtljaga

Vsak dodaten kos prtljage (za ekonomski razred, razred za družine in prijatelje in luksuzni razred) stane 3 evre. Dimenzije dodatnih kosov prtljage ne smejo presegati 80x50x30 cm. Poleg tega pa je na avtobus mogoče vzeti največ dva kosa prtljage na osebo.

Če nameravaš potovati z dodatnimi kosi prtljage, priporočamo, da vstopnice vnaprej kupiš po spletu. Če vozovnice nisi kupil vnaprej in bos za vožnjo plačal pri vozniku, obstaja možnost, da v prtljažniku ne bo dovolj prostora za tvojo dodatno prtljago.

Zložljive invalidske vozičke in otroške vozičke lahko brezplačno shranite v prtljažniku – ne štejejo kot vaša oddana prtljaga.